Forum

Geen gelijkheid in de hemel?

Avatar
Bernadet Kruidhof

Ik heb zelf altijd gedacht dat als we later naar de hemel mogen gaan, iedereen gelijk is voor God, de een niet minder dan de ander.  In Matteus 5: 19 lees ik:

" Wie dus ook maar een van de kleinste van deze geboden afschaft en aan anderen leert datzelfde te doen, zal als de kleinste worden beschouwd in het koninkrijk van de hemel. Maar wie ze onderhoudt en dat aan anderen leert, zal in het koninkrijk van de hemel in hoog aanzien staan." (NBV)

Ook in de hemel is de een dus wel belangerijker dan de ander? Of zie ik dat verkeerd, wat denken jullie? 

 

Avatar
Bram

Hoe het in de hemel zal zijn weten we natuurlijk niet goed. Ik heb ook weinig verdiept in de Bijbelse teksten hierover, dus ik zal me daar niet op basseren, misschien dat anderen daar wat meer licht op kunnen werpen!

Wat wel direct in mij opkomt is het verschil tussen gelijkheid en gelijkwaardigheid. Voor God zijn we, volgens mij, gelijkwaardig. Maar we zijn niet gelijk, gelukkig niet! Ik heb nooit gedacht dat bij de komst van de nieuwe hemel en de nieuwe aarde daar iets aan zou veranderen. Op dat moment zullen we nog steeds evenveel waard zijn, maar nog altijd niet gelijk. Stel dat we op de nieuwe aarde nog een soort maatschappelijk systeem kennen als nu. Ik vind het prima dat iemand regeert over een land terwijl ik misschien putjesschepper wordt en daar gelukkig mee ben: wel gelijkwaardig, maar niet gelijk.

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: