Forum

Kaïn had gemeenschap met zijn vrouw

Avatar
laurastevens

Hallo bijbellezers!

Bij het lezen van Genesis 4: 17, ben ik in verwarring geraakt. Opeens lees je dat kaïn gemeenschap had met een vrouw? Waar komt deze vrouw weg als Eva en Adam maar twee zoons gekregen hebben? Eva wordt door God in Genesis 3: 20 de moeder van alle levenden genoemd.

Is het dan zo dat kaïn met zijn moeder gemeenschap had of dat God naast Adam en Eva ook andere mensen gevormd uit de aarde en levensadem ingeblazen? (Genesis 2: 7)

Wat denken jullie?

Laura

Avatar
Barbera

Ik denk altijd dat Kaïn ook een zus had, die niet bij naam genoemd wordt, en dat die de vrouw is van Kaïn.

Avatar
Bram

Ik vond een nét iets te lang antwoord op deze site, waar ik me redelijk in kan vinden.

Kort gezegd: volgens Genesis hoeven Kaïn en Abel niet de eerste kinderen van Adam en Eva geweest te zijn, ook zat er nogal wat tijd tussen Kaïn & Abel en Set (die de vervanger van Abel genoemd wordt door Eva). Er kunnen al meerdere generaties aardig gehoor gegeven hebben aan de oproep van God om talrijk te worden.

Avatar
Niels

Inderdaad het is het meest waarschijnlijke dat Adam en Eva nog andere kinderen hadden naast de al reeds genoemde zonen. In onze tijd zou een dergelijke praktijk zeer sterk af te raden zijn(even afgezien van andere minstens even zwaar wegende argumenten) daar waar dit sterke gezondheidsproblemen met zich mee zou kunnen brengen voor eventuele kinderen. In de tijd vlak na de zondeval had echter de val nog niet in die mate zijn uitwerking gehad. Er waren (waarschijnlijk) geen of op zijn minst aanzienlijk minder negatieve mutaties in de genen geweest. Iets wat ook onderstreept wordt door de zeer hoge leeftijden die de vroege Bijbelse personen hebben gehaald.

Avatar
laurastevens

Thanks voor jullie antwoorden. Zo klinkt alles een stuk logischer inderdaad!

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: