Forum

Mattheus 15

Avatar
Anyra

In Mattheus 15 komt een niet-Joodse vrouw bij Jezus en vraagt om genezing voor haar dochter. Jezus wil haar eerst niet genezen omdat ze bij 'de honden' zou horen. Maar verder staat op een paar plekken eerder en erna in Mattheus dat Jezus iedereen genas die bij hem kwam. Daar zullen toch ook wel heidenen bij zijn geweest? Waarom wil hij dan juist haar niet helpen?

And the answer is... forty-two! 

Avatar
Myr

Ik had laatst een discussie over deze tekst, dat het best cru lijkt dat Jezus de vrouw niet geneest op basis van haar afkomst (en niet op basis van geloof, in eerste instantie). Het verhaal lijkt ook in strijd met andere gedeelten, bijv. in Lucas 7 waarin expliciet staat dat Jezus een heiden genas (de knecht van de Romeinse officier).

Iemand noemde als verklaring dat Jezus hier niet per se de vrouw, maar zijn leerlingen iets wil leren. Hij zegt wat de leerlingen denken en Hij geeft de leerlingen de kans om te reageren. Maar ze falen, helaas. En uiteindelijk geneest Jezus de vrouw toch. 

En laat de vrede van God heersen in uw harten,
waartoe u ook in één lichaam geroepen bent; en wees dankbaar

(Kolossenzen 3:15)

Avatar
Anyra

Ja zoiets had ik ook bedacht, maar dat vond ik ook een beetje cru, iemand een hond noemen omdat je je leerlingen wat wil leren. Maargoed ik snap het ook wel weer. Thanks voor je antwoord iig :)

And the answer is... forty-two! 

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: