Forum

Kringleidersmail - 12

Avatar
Garrut

Hallo allemaal,

Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u.
(Filippenzen 4: 4; HSV)

Deze keer een bemoedigende tekst om het weekend mee in te gaan. Paulus roept hier op om je te verheugen en dat wil door middel van deze tekst ook bij jullie doen: verblijd je! Misschien denk je nu wel: 'maar Paulus roept hier op tot het ideaalplaatje' en 'in de praktijk kun je dit niet zomaar doen'. Dan zou ik je willen aanmoedigen om deze brief te lezen en zal het je opvallen hoe vaak Paulus hier het werkwoord 'verblijden' gebruikt. In Filippenzen 1: 12-18 staat de reden waarom je je mag verblijden: Christus wordt verkondigd en om wat Hij gedaan heeft mag je werkelijk blij zijn. Herken jij iets van deze vreugde in je leven?

Voor veel kringen zal de komende keer een 'vrije avond' zijn. Deze ontstaat meestal vanzelf doordat er minder Bijbelstudies zijn dan kringavonden en dan heb je dus mooi de gelegenheid om eens wat anders te doen. Ga bijvoorbeeld eens bij Happietaria met kring werken of doe wat iets anders gezelligs zodat je je kring ook op een andere manier leert kennen.

Zoals altijd weer de praktische punten:
 - aankomende zondag (25 november) is er weer KLuP en dit keer staat de Tehuisgemeente centraal. De ochtenddienst begint om 10.00 en de KLuP zelf om 12.00 en er komen weer een aantal leden van de gemeente om jullie wat te vertellen over wat de Tehuisgemeente nou tot de Tehuisgemeente maakt.
 - Voor de goede duidelijkheid: de KLuP daarna wordt georganiseerd op 16 december. In de oude jaarplanners stond dit niet goed aangegeven (oudjaarsdag), maar de datum is inmiddels verschoven. Schrijf het gelijk goed in je agenda!
 - Maandag 10 december is er een open kringleiderstraining die zal beginnen om 20.00. Open houdt in dat er ook Ichthianen mogen komen die geen kringleider zijn, maar wel graag willen komen. Het zal er dit keer over gaan hoe je een Bijbelstudie leidt en hoe je deze kunt koppelen aan een actueel thema (zoals naar voren zal komen in de diepers). Het belooft een mooie en leerzame avond te worden. Meer informatie hierover volgt in een volgende kringleidersmail, maar dan kunnen jullie alvast de avond hiervoor vrijhouden.

Gezegende kringavond gewenst!

Gerrit Kramer

Moge wie zondigt tegen zijn maker
in handen vallen van een arts. (Sirach 38:15, NBV)

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: